zondag 19 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Reizgers die aankomen op Bonaire International Airport (BIA) kunnen vanaf 1 juni ook op de luchthaven een antigeentest (sneltest) laten doen. De verwachting is dat elk half uur 200 passagiers getest kunnen worden.

Vooral voor passagiers vanuit internationale bestemmingen is het gunstig dat de test nu ook op de luchthaven van Bonaire kan worden afgenomen. Voor reizigers uit bijvoorbeeld de VS was het lastig om voor vertrek de antigeentest binnen de verplichte tijd te doen.

Bij aankomst op Bonaire worden de passagiers opgewacht door medewerkers van de afdeling Publieke Gezondheid. Ze controleren de gezondheidsverklaring en het resultaat van de PCR-test en kijken of iemand een antigeentest moet doen. Als dat het geval is, gaat de passagier naar de teststraat. De test wordt afgenomen in speciaal ingerichte containers naast de immigratie op de luchthaven.

Na de test gaan de passagiers naar de wachtruimte. Een passagier die positief test  moet verplicht in isolatie op het vakantieadres. Publieke gezondheid bepaalt aan de hand van de klachten van de passagier hoe lang de isolatie duurt.

Vanaf vandaag kunnen reizigers ook de Bonaire Safety Travel-app downloaden. Hiermee kan voor vertrek naar Bonaire een antigeentest worden geboekt. De app is te downloaden op www.bonairecrisis.com.