zondag 3 juli 2022 23:44
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
28 mei 2021

Wil je vanuit Curaçao of Aruba naar Bonaire reizen en heb je de beide prikken van het covidvaccin al gehad, dan heb je vanaf 1 juni geen PCR-test meer nodig om Bonaire binnen te komen.

Gezaghebber Edison Rijna kondigde gisteren diverse nieuwe versoepelingen aan en daarbij noemde hij ook de aangepaste voorwaarden voor reizen naar Bonaire.

In de Eerste Kamer werd deze week een wet aangenomen die het mogelijk maakt om onderscheid te maken in beleid tussen mensen die wel of niet zijn gevaccineerd. Op basis van die wet wil Bonaire vanaf 1 juni bij het inreizen vanaf  Curaçao en Aruba onderscheid maken op basis van volledige vaccinatie. Je bent volledig gevaccineerd als je twee prikken hebt gehad en de tweede prik meer dan twee weken geleden is gezet.

Rhuggenaath liet gisteren weten dat ook Curaçao de mogelijkheden onderzoekt om deze maatregel in te kunnen voeren voor passagiers uit Bonaire en Aruba die naar Curaçao reizen.

Verder kondigde Rijna gisteren aan dat het binnenkort mogelijk is om een antigeentest te doen bij aankomst op het vliegveld van Bonaire. Dit betekent dat er meer internationale vluchten kunnen komen naar Bonaire, bijvoorbeeld uit Amerika. De eerste vluchten komen op 5 juni aan.

Tot slot vervalt op Bonaire vanaf 1 juni de centrale quarantaine. Het eiland gaat weer over op thuisquarantaine, als de thuissituatie dit toelaat. Na 5 dagen kan een test worden gedaan. Is deze negatief, mag je weer naar buiten. De quarantaine blijft verplicht voor passagiers uit landen met een zeer hoog risico.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram