Door: NU.cw
28 mei 2021

Curaçao moet vanaf dinsdag opnieuw weer iets meer gaan betalen aan de pomp. Ook gebruik van water wordt iets duurder. De prijs voor een grote gasfles gaat zelfs 10 gulden omhoog. Het tarief van stroom daarentegen gaat iets omlaag.

Het Bureau Telecommunicatie en Post (BT&T) kwam gisteren met de nieuwe tarieven naar buiten.

Het gaat maar om een lichte toename, maar de prijsstijgingen beginnen zich op te stapelen. Zo lag de prijs van een liter benzine aan het begin van het jaar nog onder de 2 gulden. Vanaf dinsdag 1 juni betaalt de automobilist 2,25 gulden voor een liter Mogas 95. Het tarief van diesel (gasolie) gaat iets omhoog, van 1,68 gulden naar 1,78 gulden.

De prijs voor kookgas stijgt aanzienlijk. Voor een gasfles van 100 lbs betaal je dinsdag geen 70 gulden meer maar 80 gulden. En een kleine gasbom van 20 lbs gaat geen 14 gulden maar 16 gulden kosten.

Het tarief voor stroom daalt licht; van 63,3 cent naar 61,3 cent voor gebruik tot 250 kWh. Water wordt dan weer iets duurder. Vanaf juni betaal je voor huishoudelijk verbruik (tot 9 kubieke meter) 8,81 gulden per kuub in plaats van 8,75 gulden.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram