zaterdag 25 september 2021 02:04
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
27 mei 2021

De laatste dagen komen er geen nieuwe besmettingen bij op Curaçao. Epidemioloog Izzy Gerstenbluth van de afdeling Epidemiologie noemt dat tegenover NU.cw 'zeer bemoedigend'. Het aantal actieve besmettingen is afgenomen naar 33.

Toch is Gerstenbluth niet alleen optimistisch. "De cijfers blijven laag en dat is zeer bemoedigend. Maar Curaçao is niet coronavrij en zal dat ook niet worden. Het virus circuleert op de wereld en er komen en gaan mensen", aldus Gerstenbluth.

"Bovendien is het nog altijd zo dat de meeste mensen die geïnfecteerd zijn nauwelijks klachten hebben en dus ook niet gaan testen", verklaart de epidemioloog.

Desalniettemin is het aantal tests hoog, zegt Gerstenbluth. "Dat komt doordat degenen die vertrekken voor het land waar ze heen gaan een test moeten hebben." De afgelopen dagen werden gemiddeld rond 800 mensen per dag getest.

Daarnaast geeft hij aan dat degenen die binnenkomen en geen pcr test hebben gedaan, op het vliegveld worden getest. Gerstenbluth: "Ook mensen die op de derde dag een antigeentest moeten doen, worden bij het aantal tests meegeteld,"

One comment on “Gerstenbluth: Cijfers zeer bemoedigend”

  1. Zolang er op Mambo dagelijks grote groepen bij elkaar hokken zal het virus idd niet weggaan.
    Onbegrijpelijk de regel is Max 4 en vandaag zat er een grote groep van min 30.
    Niemand die er iets aan doet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram