woensdag 6 juli 2022 20:49
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
27 mei 2021

Churandy Martina doet op 6 juni voor de veertiende keer mee aan de FBK Games. De 36-jarige sprinter wil op de 200 meter in Hengelo de olympische limiet lopen en zich zo plaatsen voor de Spelen in Tokio.

"Ik heb hier alles meegemaakt in dat lekkere, frisse Nederlandse weer. Ik zag ooit het dak bijna wegwaaien, heb heel veel paraplu's gezien en was een keer zo ziek dat ik voor de wedstrijd stond over te geven", aldus de Curaçaose atleet, die ook een sportief hoogtepunt in Hengelo kende: hij liep er in 2009 als eerste atleet ooit op Nederlandse bodem onder de 10 seconden op de 100 meter (9,97).

Churandy beleeft komende zomer in Tokio zijn vijfde en laatste Olympische Spelen. Hij wil niet alleen de estafette (4x100 meter) lopen, maar ook individueel uitkomen op de 200 meter. Voor dat laatste onderdeel heeft hij zich echter nog niet geplaatst.

"Ik kan waarschijnlijk op basis van mijn punten op de wereldranglijst al meedoen, maar ik wil liever de limiet lopen. Ik sta er niet anders in dan de vorige keren; ik ga nog steeds voor een finaleplaats en een medaille. Als ik het gevoel heb dat dat niet mogelijk is, dan doe ik niet mee."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram