woensdag 6 december 2023
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Winair gaat vanaf vrijdag weer keer per week vliegen tussen Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Sinds begin april had de Sint Maartense luchtvaartmaatschappij vanwege de coronamaatregelen maar één wekelijkse vlucht tussen de eilanden.

De frequentie kan worden verdubbeld om Sint Maarten de toelatingseisen voor buitenlanders weer heeft versoepeld. Winair benadrukt dat het ook ‘gunstige vluchtaansluitingen’ aanbiedt voor de eilanden Saba en Sint Eustatius.

De maatschappij kreeg in januari dit jaar van Nederland nog een lening van 2,7 miljoen euro omdat het door de coronacrisis dreigde om te vallen. Winair is partner van KLM op Sint Maarten en de enige die alle zes Caribische eilanden van het Koninkrijk met elkaar verbindt en een reguliere verbinding onderhoudt met Sint Eustatius en Saba.

Winair is een kleine maatschappij met een vloot van acht toestellen, waarvan de grootste plaats biedt aan 72 passagiers.