woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Twee mannen die werden verdacht van een geweldadige overval op Duitse toeristen moeten voor vier jaar de cel in, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. De derde man van het overvaltrio kreeg 3 maanden van de rechter opgelegd.

De 19-jarige Margaritha en de 20-jarige Rimon blokkeerden in februari dit jaar een auto met toeristen op de weg en namen onder bedreiging van een vuurwapen de auto mee, en daarnaast nog 400 gulden en een telefoon. Vanwege het gewelddadige karakter van de overval rekende de rechter het hen zwaar aan. Omdat zij het wapen in handen hadden, kregen ze 4 jaar.

Voor de 20-jarige Der Meer was de rechtbank een stuk milder. De rechter geloofde deels zijn verklaring dat hij eigenlijk niet mee wilde doen aan de overval. Hij kwam er vanaf met 3 maanden cel.

Alle drie de verdachten hadden geen strafblad en hebben de overval eerder al bekend. Een van hen verklaarde geld nodig te hebben voor zijn studie, de andere had alleen geld nodig voor openbaar vervoer om op zijn werk te komen.