Door: NU.cw
25 mei 2021

Op Sint Maarten moet mensen na 31 juli gaan betalen voor een vaccinatie tegen het coronavirus. De overheid hoopt zo dat meer mensen zich deze zomer nog laten inenten. Hoeveel ze moeten betalen voor de prik is nog niet niet bekendgemaakt.

Vanaf augustus is er ook geen inloop meer mogelijk bij de prikcentra op het eiland. Iedereen die een vaccinatie wil moet een afspraak maken. Het vaccinatiecentrum opent zijn deuren ’s ochtends pas als er op die dag dag minstens 5 mensen zich hebben aangemeld.

De vaccinatiecampagne op Sint Maarten begon op 22 februari. Het aantal vaccinaties is echter nog steeds erg laag op Sint Maarten. En de laatste weken stijgt het aantal nieuwe aanmeldingen maar heel langzaam.

Van de bijna 52.000 volwassen bewoners hebben in totaal ruim 16.000 één of twee prikken gehad. Doel blijft nog steeds om 85 procent van de volwassen bevolking twee keer te vaccineren. Dat zijn 44.101 mensen.

Op het eiland waren gisteren nog 80 actieve besmettingen. Afgelopen weekend overleed voor het eerst in 2021 een coronapatiënt op Sint Maarten. In totaal zijn er sinds het begin van de crisis 28 coronapatiënten overleden op het eiland.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram