maandag 27 september 2021 21:35
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
25 mei 2021

Het ministerie van SOAW gaat ook het warme maaltijdenproject van het Rode Kruis Curaçao voortzetten. Per 1 mei kwam het voedselhulpprogramma van het Rode Kruis in handen van het ministerie en hieronder valt nu ook de verstrekking van warme maaltijden.

Dat liet het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Welzijn en Sport (SOAW) onlangs weten. SOAW gaat nu nadere informatie hierover verstrekken aan de gezinnen die tot voor kort warme maaltijden kregen van het Rode Kruis. Het maaltijdproject zal in de volgende trajectfase worden geëvalueerd, schrijft de Amigoe.

De overname van de voedselhulp van het Rode Kruis Curaçao door de lokale overheid is een afspraak uit het Covid-voedselhulpprogramma, zoals vastgelegd in het Landspakket. Het Rode Kruis heeft het afgelopen jaar aan bijna 70.000 Curaçaoenaars hulp kunnen geven. Van maart 2020 tot februari dit jaar zijn er in totaal meer dan 135.000 warme maaltijden verstrekt.

SOAW meldt daarnaast dat de nieuwe registratie voor de e-vouchers goed verloopt. Op 6 mei maakte de overheid bekend dat iedereen die een e-voucher (voedselbetaalpas) van het Rode Kruis heeft, zich opnieuw moet registreren bij SOAW om steun te kunnen blijven ontvangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram