zaterdag 25 september 2021 01:28
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
25 mei 2021

Meer dan 9.000 euro stond er vanochtend al op de teller van de crowdfundingsactie voor Jaanchie’s, het oudste restaurant van het eiland dat in financiële moeilijkheden verkeert. De actie werd opgestart door Jordan Pietersz MacDonald, een Curaçaoenaar in Nederland.

Afgelopen weekend werd bekend dat restaurant Jaanchie’s dreigt zijn deuren te moeten sluiten.  De inkomsten lopen al jaren terug en de twee lockdowns bleken de nekslag.

“De enige manier waarop ik dit ga overleven is als ik hulp krijg”, zei Jan ‘Jaanchi’ Christiaan dit weekend tegen Caribisch Netwerk. Het restaurant blijkt geen recht te hebben op de NOW-regeling voor ondernemers en ook niet op de Tegemoetkoming vaste lasten. Hij is dus afhankelijk van particuliere hulp.

En die hulp is er nu in de vorm van een crowdfundingsactie. Het restaurant is volgens initiatiefnemer MacDonald een onderdeel van het cultureel erfgoed van Curaçao.  “Help us save a part of our culture”, schrijft hij op zijn pagina op gofundme.com. 

Inmiddels hebben al ruim 300 mensen geld gedoneerd en het bedrag gaat al richting de 10.000 euro. Het uiteindelijk doel van MacDonald is 50.000 euro op te halen.

Johnny, de zoon van de 72-jarige Jaanchi, vertelde gisteren op Paradise FM dat zijn vader overdonderd is door de actie. “Papa is enorm onder de indruk. Normaal gesproken is hij de charmeur en heeft hij praatjes, maar nu is hij sprakeloos.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram