maandag 27 september 2021 16:21
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
24 mei 2021

De situtie op Curaçao vraagt om een spoedige afronding van het formatieproces van het nieuwe kabinet, zegt de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC). “Er moeten snel besluiten vallen. We hebben geen tijd te verliezen.”

Volgens de VBC moet het nieuwe kabinet-Pisas zo snel mogelijk haar verantwoordelijkheden nemen. De nieuwe coalitie van MFK en PNP zal meters moeten gaan maken aan de onderhandelingstafel over de volgende tranche liquiditeitssteun uit Nederland en het bijbehorende Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho).

Het is dan ook belangrijk dat de screening van de kandidaat-ministers zo snel mogelijk wordt afgerond, aldus de VBC, zodat het nieuwe kabinet snel aan de slag kan.

De vereniging zegt blij te zijn met de uitspraken van de beoogde minister van Financiën, Javier Silvania (MFK), die onlangs zei dat het nieuwe kabinet snel met staatssecretaris Knops van BZK om de tafel zal gaan om zo de liquiditeitssteun te behouden.

Het VBC is bereid haar steentje bij te dragen bij ‘het bedenken van en werken aan plannen voor het bevorderen van economische groei voor alle burgers op Curaçao’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram