vrijdag 24 september 2021 21:26
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
22 mei 2021

RdK en overnamekandidaat Corc hebben gisteren de ontwerpakte ondertekend voor overdracht van de raffinaderij en de Bullenbaai-installaties. Het is nu alleen nog wachten op de onderhandelingen tussen de overheid en Corc voordat het traject kan worden afgerond.

Refineria di Kòrsou (RdK) en Curaçao Oil Refinery Company (Corc) hebben afspraken op papier gezet over onder meer het onderhoud van de installaties, huur of erfpacht en de minimale doorzet van ruwe olie. Mocht de raad van commissarissen van RdK en de regering (als aandeelhouder) goedkeuring geven, dan kan de definitieve overname-overeenkomst naar de notaris.  

Naast de onderhandelingen tussen RdK en Corc - die nu zo goed als zijn afgerond - zit de overheid nog rond de tafel met Corc. Zij hebben nog te onderhandelen over een aantal belangrijke onderwerpen. Denk aan de werkgelegenheid, belastingvoordelen en (milieu)vergunningen. Pas als al die zaken ook rond zijn, is er groen licht voor de overname van de Isla.

Twee weken geleden gaf RdK-directeur al aan voor 30 juni alles rond te hebben. Die dag is een belangrijke datum; dan lopen de arbeidsovereenkomsten met de huidige medewerkers van de raffinaderij af. Rdk heeft nog 550 mensen van Isla in vaste dienst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram