dinsdag 30 mei 2023 22:18
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
20 mei 2021

Minister van Volksgezondheid Omar Ottley noemt de stijging van het aantal coronabesmettingen op Sint Maarten in de afgelopen dagen ‘alarmerend’. Na wekenlang kleine aantallen, zijn in de afgelopen drie dagen ineens 44 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd.

Het totaalaantal besmettingen is daarmee gestegen naar 63. Ottley spreekt van een zorgwekkende stijging en bereidt ‘harde maatregelen’ voor. Het is nog niet bekend wat die maatregelen zijn.

Ondertussen is de vaccinatiebereid nog niet heel hoog op het eiland, ondanks alle inspanningen van de overheid. Sint Maartenaren kunnen zonder afspraak naar de vaccinatiecentra, sommige centra zijn ook ’s avonds open en er wordt geëxperimenteerd met ‘pop-up’-vaccinatiecentra.  Maar het heeft allemaal nog weinig effect. 

Tot nu toe zijn pas ruim 15.000 mensen gevaccineerd; dat is minder dan 35 procent van de volwassen bevolking. Het eiland is daarmee nog ver verwijderd van de beoogde 85 procent waarmee groepsimmuniteit kan worden bereikt.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram