maandag 27 september 2021 20:40
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
20 mei 2021

MFK en PNP willen aan tafel blijven met Nederland. Van weigering aan gesprekken deel te nemen, is volgens politiek leider Gilmar 'Pik' Pisas (MFK) geen sprake. Dat zei hij gisteren tijdens een persconferentie.

De aanstaande coalitiepartijen MFK en PNP willen in gesprek blijven met demissionair staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties. Volgens Pisas wil de aanstaande regering verdere liquiditeitssteun van Nederland ontvangen.

Er zou door 'allerlei krachten' angst onder de bevolking worden gezaaid door te zeggen dat de komende regering niet aan tafel wil met Knops.

Tijdens de persconferentie werd benadrukt dat over Coho verdere onderhandelingen gaan worden gevoerd. Het IMF zou de toezichtstaak op zich kunnen nemen. Volgens PNP-leider Ruthmilda Larmonie-Cecila is de nieuwe coalitie niet tegen toezicht, alleen niet door een Nederlands orgaan dat nog opgericht moet worden.

De persconferentie van gisteren was bedoeld om duidelijkheid te scheppen over het standpunt van de coalitie ten aanzien van de brief van Knops. Betreurd wordt dat voordat de brief überhaupt was ontvangen, deze al uitgelekt was.

Het plan B, waarover MFK-parlementariër Charles Cooper eerder uitwijdde, als alternatief voor Nederlandse liquiditeitssteun, is totaal niet aan de orde, zegt Pisas. Ook beoogd Financiën-minister Javier Silvania kon in antwoord op vragen van NU.cw geen duidelijkheid scheppen over plan B.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram