maandag 5 december 2022 00:05
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
20 mei 2021

De Koningsspelen worden dit jaar op 28 mei georganiseerd met als thema ‘Ik + Jij = Wij’. De Koningsspelen vinden traditiegetrouw plaats op de laatste vrijdag voor Koningsdag, maar door de coronacris kon dat dit jaar niet.

"Met groot genoegen kunnen wij melden dat ruim 12.000 kinderen van het funderend onderwijs op Curaçao mee zullen doen aan deze grote Oranje sportdag", aldus Mavis Albertina, de voorzitter van de Koningsspelen Caribisch Koninkrijk.

Het gaat bij de Koningsspelen in eerste plaats om samen gezond te bewegen en niet om de competitie. Dat betekent dat sport en spel centraal staan. "Met de Koningsspelen willen wij graag laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen, belangrijk maar vooral ook heel leuk is", zegt Albertina.

Het officieel gedeelte wordt ingeluid door gouverneur Lucille George-Wout op twee verschillende scholen, namelijk de Helfrich Krijtschool en het Fatima College.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram