woensdag 22 september 2021 13:21
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
20 mei 2021

Honderden politieagenten zijn vanochtend in de Surinaamse hoofdstad de straat opgegaan uit protest tegen het uiblijven van loononderhandelingen met de regering. Ook andere groepen, zoals verpleegkundigen, voegden zich in de loop van de ochtend bij de betogers.

De actievoerders hebben zich verzameld bij het gebouw van het Surinaamse parlement. Vicepresident Ronnie Brunswijk zou de actievoerders toespreken, maar hij kon zich niet verstaanbaar maken en trok zich terug.

Diverse actievoerders protesteerden ook tegen de hoge prijzen in de winkels als gevolg van de stijgende wisselkoersen. Daarnaast zijn er demonstranten tegen akkoorden van de regering Santokhi-Brunswijk met het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram