woensdag 6 juli 2022 21:43
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
19 mei 2021

Het Openbaar Ministerie heeft gisteren een een gevangenisstraf van 6 weken en een werkstraf van 180 uur geëist tegen Shaidrulino ‘Lon’ Mutueel. Mutueel was één van bekende gezichten tijdens het uit de hand gelopen protest op 24 juni vorig jaar.

Mutueel wordt verdacht van openlijke geweldpleging en vernieling tijdens de onlusten die dag in juni 2020. Een demonstratie tegen het voorgenomen plan van de overheid voor een salariskorting van 12,5 procent eindigde toen in een massale wandelmars naar Fort Amsterdam. Daar liep het uit de hand en werden vernielingen aangericht, onder meer aan het hek bij de ingang van het het regeringsgebouw.

Ook wordt Mutueel verdacht van opruiing. Hij zou in de week voor de rellen diverse discutabele uitlatingen hebben gedaan op Facebook, waarin hij opriep tot actie. Met leuzen als ‘actie is wat telt, er is nu genoeg gepraat’ of ‘laat de politie maar komen’ en ‘laat zien hoe kwaad je bent’ wordt hem verweten het volk te hebben opgehitst tot onruststokerij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram