vrijdag 31 maart 2023 02:25
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
19 mei 2021

Soms gebeurt er niets op de luchthavens in Caribisch Nederland en soms stuit de Koninklijke Marechaussee op een vals paspoort, een dronken chaffeuse en een tas vol bankbiljetten binnen een week.

Op Flamingo International Airport op Bonaire werd een Colombiaanse man aangehouden bij de paspoortcontrole voor een vlucht naar Curaçao. In zijn paspoort ontbrak een bewijs waarop zijn tijdelijke toelating tot Bonaire stond geregistreerd. Omdat hij langer was gebleven dan toegestaan had hij deze verwijderd om een boete te voorkomen. Maar hij kwam er niet mee weg en kreeg alsnog een boete van 500 dollar. Daarnaast werd hij in vreemdelingenbewaring gesteld voor uitzetting.

Even daarvoor werd bij de luchthaven van Bonaire een vrouw gespot die nogal opviel door haar rijgedrag. Zij bleek ruim vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in haar bloed te hebben. De vrouw mocht haar rijbewijs direct inleveren en kreeg een rijontzegging van twee maanden opgelegd. Ook zal de vrouw nog voor de rechter moeten verschijnen.

Op de F.D. Roosevelt-luchthaven op Sint Eustatius werd een vrouw gecontroleerd die meer dan 5000 dollar aan bankbiljetten in haar tas had. Omdat er twijfel was over de herkomst van het geld en vermoed wordt dat het een criminele bron heeft, is de recherche een nader onderzoek gestart.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram