zondag 2 april 2023 05:09
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
19 mei 2021

De afgelopen tijd heeft de politie op Bonaire diverse signalen ontvangen over nepbedrijven die zich uitgeven als een financiële instelling en goedkope leningen via website, email of online posts aanbieden.

Deze frauduleuze online kredietverstrekkers operen onder de namen Pacific Finance en Global Investors, zo meldt het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN).  

“Door lage rentes te bieden en weinig eisen te stellen lijkt het heel aantrekkelijk om een krediet bij dit soort nepbedrijven aan te gaan. De bedrijven vragen eventueel naar identiteitsgegevens en verzoeken daarna om één of meerdere malen geld over te maken voordat de lening wordt verstrekt. Uiteindelijk blijkt dat er geen lening wordt verstrekt.”

De politie vraagt de bevolking van Bonaire alert te zijn wanneer ze op zoek zijn naar een lening. “Vraag bij twijfel advies aan uw bank en doe altijd aangifte wanneer u slachtoffer bent geworden van oplichting.”

KPCN zegt toe dat het de komende tijd actief voorlichting blijft geven over deze en andere vormen van cybercrime.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram