dinsdag 19 september 2023 09:39
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 mei 2021

Volgens Consumenten Belangen Curaçao laat de overheid oogluikend toe dat werkgevers hun medewerkers verplichten zich te laten vaccineren tegen covid. De stichting dringt er bij de overheid op aan hier een einde aan te maken ‘en een duidelijk signaal af te geven dat dit niet is toegestaan’.

Enkele weken geleden ging het nieuws rond dat een supermarkt het personeel zou verplichten zich te laten inenten.

Consumenten Belangen Curaçao zegt diverse mails te hebben gestuurd naar het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) met de vraag wat het ministerie gaat ondernemen richting werkgevers die een vaccinatie eisen van haar personeel. Maar ook de vraag waar werknemers dit anoniem kunnen melden.

SOAW heeft aangegeven dat verplichte vaccinatie niet is toegestaan, maar dat het ministerie pas wat doet als werknemers melden dat zij op staande voet ontslagen zijn voor het weigeren van een vaccinatie,

Consumenten Belangen Curaçao vindt dat niet voldoende. “Door het oogluikend toestaan dat bedrijven nog steeds openlijk ventileren dat werknemers verplicht moeten worden gevaccineerd én dat consumenten om een bewijs van vaccinatie of een negatieve PCR test wordt gevraagd, wekt de overheid de indruk dat dit wettelijk is toegestaan.”

De stichting dringt er bij de overheid op aan actie te ondernemen en een duidelijk signaal af te geven. “Wachten tot werknemers melden dat zij zijn ontslagen is het paard achter de wagen spannen. Omdat werknemers niet tegen de werkgevers durven in te gaan moet er een telefonisch meldpunt komen waar werknemers anoniem hun melding kunnen doen als werkgevers verplichten tot vaccinatie en moeten er uiteraard ook sancties komen tegen deze bedrijven.”

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram