maandag 27 september 2021 21:55
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
18 mei 2021

De Kustwacht Caribisch gebied heeft tijdens een patrouillevlucht afgelopen zondagavond ten noorden van Aruba een boot ontdekt met daarin meerdere stoffelijke overschotten. Door slechte weersomstandigheden is het niet gelukt de boot op sleeptouw te nemen.

Tijdens de patrouillevlucht van het kustwachtvliegtuig (DASH) werd 120 mijl ten noorden van Aruba een boot gezien. De bemanning van het kustwachtvliegtuig (DASH) meende in de boot een menselijk lichaam te zien dat geen teken van leven meer gaf.

Het Joint Rescue Coordination Center (JRCC) van de Kustwacht heeft, op basis van de melding van de DASH, de cutter Panter van het kustwachtsteunpunt Aruba naar de boot gestuurd. Maar de weersomstandigheden op open zee waren dermate slecht dat het onmogelijk was voor de bemanning om de boot te vinden.

Hierop is de DASH weer naar de locatie gestuurd om vanuit de lucht de boot opnieuw te lokaliseren en de cutter naar de boot te begeleiden.

Bij aankomst bij de boot ontdekte de bemanning meerdere stoffelijke overschotten in zeer verregaande staat van ontbinding. Door de hoge golven en het slechte zicht was het onmogelijk om aan boord te gaan. Ook lukte het niet het bootje op sleeptouw te nemen

Uiteindelijk is door de slechte weersomstandigheden en het invallen van de nacht het bootje uit zicht geraakt van de cutter Panter. Het lukte hierna niet meer om de boot te traceren.

Het JRCC heeft een melding naar de schepen en de maritieme autoriteiten in de regio gestuurd met de boodschap om scherp uit te kijken naar de boot die op zee drijft. De Kustwacht is samen met de Arubaanse autoriteiten en internationale partners een onderzoek gestart naar de herkomst van de boot

Beeld: Kustwacht Caribisch gebied

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram