woensdag 17 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Met 79.801 eerste prikken op de teller is de verwachting groot dat vandaag de 80.000ste prik wordt gezet. Toch weer een nieuwe mijlpaal ondanks dat het de laatste weken niet meer storm loopt bij de vaccinatiecentra.

Het aantal nieuwe registraties loopt nog maar langzaam op, rond de 300 per dag. Ongeveer 2.300 mensen die zich al hebben aangemeld wachten nog op een vaccinatie. In totaal hebben sinds gisteren 82.243 mensen zich aangemeld, waarvan dus bijna 80.000 hun eerste prik hebben gekregen. Ruim de helft daarvan (44.402) heeft ook al een tweede vaccinatie gehad.

Alle zeilen moeten weer bijgezet blijven worden. Sinds vorige week zijn de mobiele vaccinatieteams weer de wijk ingegaan. In de hoop dat de gerichte voorlichtingscampagnes in de buurten zijn weerslag heeft op het aantal nieuwe prikken. Het project in de wijken eindigt op 30 mei.

De grotere priklocaties zijn inmiddels niet meer allemaal nodig. Het centrum in Sambil gaat vanaf morgen dicht. Alle mensen die een afspraak hadden voor een prik in Sambil hebben een mail gekregen dat ze bij het WTC terecht kunnen.