zaterdag 25 september 2021 02:49
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
15 mei 2021

De overheid heeft hotelorganisatie Chata op de vingers getikt. Het strand mag alleen tussen 4.30 uur en 9.00 uur en 16.30 uur en 19.30 uur bezocht worden. Chata trok na gesprekken met de overheid een andere conclusie en stuurde via social media het bericht rond dat iedereen de hele dag naar het strand mag.

Chata-directeur Maria-Helena Seferina-Rojas reageert teleurgesteld op het bericht van de overheid en vindt de correctie onterecht. "De beslissing de stranden nog niet vrij te geven, staat haaks op de ministeriële beschikking", aldus Seferina-Rojas tegen NU.cw.

Het gaat er volgens Seferina-Rojas om dat de dagklok is opgeheven en er daarmee geen verbod is om op het strand te zijn. "Net zo min er een verbod is om op straat te zijn", zegt de directeur van Chata.

"Premier Eugene Rhuggenaath, de SG van Meo (Xavier Prens, red.) en Izzy Gerstenbluth hebben tijdens gesprekken met ons bevestigd over dit punt duidelijkheid te geven en het te 'fixen', want de wet spreekt voor zich", stelt Seferina-Rojas.

Toen die bevestiging uitbleef besloot Chata met een persbericht naar buiten te treden en te stellen dat stranden overdag gewoon toegankelijk zijn voor het publiek.

De overheid zegt nu dat dit niet klopt. "In artikel 11, lid 3 van de Tijdelijke Regeling maatregelen uitzonderingstoestand Covid-19 pandemie staat dat mensen het strand alleen mogen bezoeken tijdens de aangegeven tijden", aldus een persbericht.

2 comments on “Overheid tikt Chata op de vingers: strand nog niet vrij toegankelijk”

  1. Voorbarige conclusie dus van deze club.
    Misschien de wet beter bestuderen, daar wordt deze beweging door belastinggeld van betaald nietwaar.

  2. Dit slaat werkelijk nergens op .Als de plachi di dia opgeheven is ,de winkels kunnen weer op ,maar de stranden alleen toegangkelijk tijdens bepaalde tijden.
    Echt weer stomzinnige maatregels die nergens op slaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram