woensdag 6 juli 2022 21:01
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 mei 2021

Veel Nederlanders willen zo snel mogelijk op vakantie nu de overheid een aantal landen als veilig genoeg heeft bestempeld voor niet-essentiële reizen, waaronder ook Aruba en Curaçao. Dit zorgt voor grote drukte bij reisorganisaties.

Op de TUI-reisbureaus is het volgens een woordvoerster een komen en gaan van klanten en ook de callcenters hebben het druk. Veelgehoorde vakantiebestemmingen zijn Griekenland, Gran Canaria en Curaçao.

Sommige klanten boeken al vakanties die over een paar weken beginnen. “We zagen al dat het heel druk was voor de zomerboekingen. Nu het helemaal bevestigd is, worden al op de veel kortere termijn boekingen gedaan. Het is echt last minute. Dan hebben we het over eind mei."

TUI gaat dan ook beginnen met meer wekelijkse vluchten op Curaçao en Aruba. Nu gaan er nog twee vluchten per week, maar dat worden er vijf en uiteindelijk wil TUI de eilanden dagelijks aandoen.

Ook Corendon merkt ook dat boekingen naar voren verschuiven. "Verreweg de meeste boekingen zijn voor de zomervakantie, waarbij juli nu de meest populaire maand is. Tot voor kort was dat augustus. De consument durft nu dus ook weer te boeken voor het begin van de schoolvakanties."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram