maandag 27 september 2021 16:05
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
14 mei 2021

Reizigers uit Nederland kunnen vanaf 15 mei weer vrij naar Curaçao en Aruba reizen. Tot vandaag geldt een negatief reisadvies voor beide eilanden wegens het coronavirus, maar dat gaat er met ingang van morgen vanaf. Ook testen en quarantaine zijn dan niet meer verplicht.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat code geel vanaf 15 mei van kracht wordt. Dat is nu nog code oranje. Tevens zal voor terugkeer vanuit Curaçao geen testverplichting meer gelden. Na een verblijf in Curaçao hoeft een reiziger vanaf 15 mei ook niet meer in quarantaine in Nederland. 

Sint Eustatius en Saba gaan vanaf zaterdag op code groen en zullen er dus geen bijzondere veiligheidsrisico's meer zijn. Code geel houdt in dat er nog wel veiligheidsrisico's bestaan, maar dat reizen weer is toegestaan, ook voor reizigers zonder dringende reden.

Voor reizen vanuit Nederland naar Curaçao en Aruba moet overigens nog steeds een negatieve PCR-test worden overlegd.

Voor het officiële reisadvies kan worden gekeken op nederlandwereldwijd.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram