woensdag 6 juli 2022 21:30
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
|
14 mei 2021

Epidemioloog Izzy Gerstenbluth waarschuwt voor een hausse in besmettingen in korte tijd. Dinsdag en woensdag rapporteerde de afdeling Epidemiologie geen besmettingen, maar gisteren waren het er plotseling weer acht. "De maatregelen zullen in acht moeten worden gehouden, anders zijn we binnen de kortste keren terug bij af", zegt Gerstenbluth tegen NU.cw.

"Het virus circuleert nog. Bedenk je goed dat er ook asymptomatische dragers zijn die wel kunnen verspreiden", aldus Gerstenbluth. "Ook import is mogelijk, echter proberen we die met de antigeentest op de derde dag na aankomst van een reiziger te ontdekken." De Braziliaanse en Indiase variant, die intussen ook op Curaçao rondwaart, zijn op die manier ontdekt.

Van de acht besmettingen van donderdag werden er twee ontdekt via de antigeentest. Iedere reiziger uit Nederland is verplicht een negatieve coronatest te overleggen bij vertrek en na drie dagen moet een antigeentest worden ondergaan.

Het risico van een hausse van besmettingen in korte tijd blijft dus wel degelijk bestaan. "Daarom moeten we dus ook voorzichtig blijven en kan de boel niet zomaar opengegooid worden", stelt Gerstenbluth. "Een hausse ligt op de loer met alle gevolgen van dien."

De op Curaçao zijn door de antigeentest op de derde dag na aankomst ontdekt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram