maandag 27 september 2021 21:45
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
14 mei 2021

RdK-directeur Marcelino de Lannoy verwacht ‘nog deze maand een getekend contract’ met Corc, de beoogde nieuwe exploiteur van de Isla-raffinaderij. Als vervolgens de onderhandelingen met de overheid ook rond zijn, kan de raffinaderij wellicht ‘voor 30 juni’ worden overgedragen.

Die verwachting sprak de directeur van Refineria di Kòrsou (RdK) uit tegen het Antilliaans Dagblad.

Er lopen nog verschillende onderhandelingen met de beoogde opvolger van PdvSA. Rdk en Corc moeten nog beslissingen nemen over onder meer het onderhoud van de installaties, huur of erfpacht en de minimale doorzet van ruwe olie. Volgens De Lannoy lopen deze onderhandelingen voorspoedig.

Maar dat zijn niet de enige punten die op de onderhandelingstafel liggen. Met de overheid is Corc nog in gesprek over zaken als bijvoorbeeld de werkgelegenheid, belastingvoordelen en (milieu)vergunningen. Pas als al die zaken ook zijn geregeld, is er groen licht voor de overname van de Isla.

“We denken optimistisch en denken dat dit gaat lukken voor 30 juni”, zegt de Lannoy tegen de krant. 30 Juni is een belangrijke datum; dan lopen de arbeidsovereenkomsten met de huidige medewerkers van de raffinaderij af. Rdk heeft nog 550 mensen van Isla in vaste dienst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram