maandag 27 september 2021 21:18
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
13 mei 2021

Defensie heeft binnen twee weken weer een stationsschip in het Caribisch gebied. Het patrouilleschip Zr.Ms. Holland is vandaag vanuit Den Helder naar het Caribisch gebied vertrokken.

Zr.Ms. Holland komt naar verwachting op 26 mei met een ceremoniële binnenkomst aan op Curaçao.

"De bemanning van het schip zal zich onder meer op operaties tegen terrorisme en drugs- en wapensmokkel richten. De krijgsmacht geeft hiermee invulling aan haar grondwettelijke taken, zoals het handhaven van de internationale rechtsorde", aldus Defensie Caribisch Gebied.

De operaties vinden plaats in samenwerking met ketenpartners als de Kustwacht Caribisch gebied en de Amerikaanse Joint Interagency Task Force South. Zr.Ms. Holland is een Oceangoing Patrol Vessel (OPV) en heeft een NH90 maritieme gevechtshelikopter aan boord.

Eind december vorig jaar keerde het vorige stationsschip Zr.Ms. Groningen terug naar Nederland vanwege technische problemen. In de periode daarvoor onderschepte de bemanning van het schip onder meer duizenden kilo’s aan drugs. NU.cw onthulde vorig jaar oktober dat een bemanningslid van de Zr.Ms. Groningen getroffen was door het coronavirus. Het schip ging twee weken in quarantaine.

Defensie heeft 4 patrouilleschepen van de Holland-klasse. Dit zijn flexibel inzetbare schepen voor de bewaking van kustwateren. Zr.Ms. Holland was in het voorjaar van 2018 voor het laatst het stationsschip in het Caribisch gebied.

Beeld: Defensie Caribisch gebied

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram