maandag 27 september 2021 21:04
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
12 mei 2021

Politieke partij MFK heeft in een brief aan de voorzitter van het Parlement Charetti America-Francisca gevraagd om te vergaderen over 'aanpassingen van de maatregelen van de Noodwet die de bevolking zijn opgelegd'. De partij wil met spoed een openbare vergadering over dit onderwerp.

Na langer dan een maand niet naar het strand te kunnen, 'plachi di dia' en de avondklok in verband met de maatregelen tegen corona, zijn afgelopen week de regels versoepeld. “De bevolking heeft veel op moeten geven en heeft meteen gehoor gegeven aan de regels. De bevolking hoort niet meer op te hoeven geven”, aldus de brief.

De gezondheidssector en lokale economie zijn afhankelijk van een verantwoorde manier van het openen van de economie na de lockdown. Dat kan volgens de partij alleen door middel van regels en maatregelen.  De economie van Curacao heeft onder de strenge maatregelen van de afgelopen tijd geleden. "Het volle effect van Covid op de economie weten we nog niet."

Vooral bij de luchthaven en de haven van Curacao moeten strenge, maar effectieve regels gehandhaafd blijven. “Alleen door opofferingen en maatregelen kunnen we ons doel bereiken”, aldus de brief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram