vrijdag 2 juni 2023 15:17
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
12 mei 2021

Vooralsnog staat wat Nederland betreft de hele wereld op ‘oranje’, maar dat gaat vanaf komende week veranderen voor een aantal landen en eilanden. Ook voor Bonaire. Vakantiereizen naar het eiland worden na 19 mei weer toegestaan.

Dit heeft een woordvoerder van Buitenlandse Zaken bevestigd aan De Telegraaf. “Duidelijk was al dat veel Griekse eilanden, Portugel, IJsland, Finland en de Balearen weer toegankelijk worden voor snoepreisjes. Daar komt Bonaire dus bij, blijkt uit een brief die gisteravond is verstuurd door ministers Hugo de Jonge, Kajsa Ollongren en Ferdinand Grapperhaus”, aldus de krant.

In die brief staat dat Bonaire niet langer als hoogrisicogebied wordt beschouwd. ,,Gezien de positieve epidemiologische ontwikkelingen op Bonaire, inclusief een aanhoudende lage besmettingsgraad en een afname van het aantal ziekenhuis- en ic-opnames, heeft het RIVM geadviseerd om Bonaire niet langer als hoogrisicogebied aan te wijzen voor Europees Nederland.”

Dat betekent dat reizigers vanuit Bonaire in Nederland dus niet meer in quarantaine hoeven of te worden getest, aldus de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram