maandag 27 september 2021 14:28
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
12 mei 2021

ABN Amro trekt brieven aan rekeninghouders op Curaçao, Sint Maarten en de BES-eilanden in. Dat bevestigt een woordvoerder van ABN Amro tegenover NU.cw. In een brief eind januari kondigde de bank aan over te gaan tot opzegging van de bankrekening.

"We hebben een zeer beperkt aantal klanten aangeschreven om tot opzegging van de bankrekening over te gaan", aldus de woordvoerder. "Die brief mag als niet verzonden worden beschouwd in afwachting van de behandeling van een wetswijziging in de Tweede Kamer."

Vorige week werd al bekend dat het proces tot opheffing van bankrekeningen tijdelijk is stopgezet in afwachting van de wetswijziging. Het gaat om een initiatiefwetsvoorstel van D66-Kamerlid Joost Sneller dat het mogelijk zal maken dat alle personen met de Nederlandse nationaliteit recht hebben en houden op een Nederlandse bankrekening, of ze nu in de EU (of EER) wonen of niet.

Op de vraag van NU.cw of de opzegging van bankrekeningen van ABN Amro daarmee van de baan is, benadrukt de woordvoerder dat opzegging nog steeds on hold staat. Het intrekken van de brief betekent dus niet dat er al een definitieve beslissing is genomen omtrent het al dan niet opzeggen van rekeningen.

Maria van Os van Consumentenbelangen Curaçao spant zich naast vele rekeninghouders en advocaten in om de opzegging van de bankrekeningen van tafel te krijgen. In een reactie zegt Van Os verheugd te zijn, maar wijst erop dat de bank niets zegt over de tariefsverhoging voor een bankrekening.

"ABN Amro wil een toeslag gaan rekenen van 15 euro per maand", aldus Van Os. Klanten betalen momenteel 1,70 euro wat verhoogd wordt naar 1,95 euro per maand. Daar kan ik mee leven. Buitenlandse rekeninghouders krijgen echter een verhoging van maar liefst 770 procent aan hun broek", zegt Van Os. Het laatste woord is hier volgens haar nog niet over gesproken.

Beeld: ABN Amro

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram