woensdag 10 augustus 2022 04:21
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
10 mei 2021

De nationale dialoog over het toekomstig leven met Covid-19 zonder maatregelen op- of af te moeten schalen, levert overwegend teleurstellende reacties op.

Deelnemers waren vertegenwoordigers van de horeca, toerisme, ondernemers, educatie, religie, industrie en de amusementswereld. NU.cw sprak met verschillende deelnemers waaruit blijkt dat velen de nationale dialoog zonde van hun tijd vonden.

"De ochtendsessie die 45 minuten te laat van start ging, begon met een ademhalingsoefening die op yoga leek. Nou sorry hoor, maar met een mondkapje op mijn eigen afgewerkte lucht inademen, ik heb er geen woorden voor", zegt Hans Pleij van Divecenter CURious2DIVE tegen NU.cw.

Een anonieme deelnemer verklaart de eerste sessie ook tijdverspilling te vinden: "Met 15 man in een kring ademhalingsoefeningen doen, zonde van mijn tijd."

"In mijn beleving en die van anderen waren we daar om protocollen te verscherpen om zo spoedig mogelijk te versoepelen op een verantwoorde manier", aldus Pleij. "In plaats daarvan moesten we activiteiten van de afgelopen jaren per decennia opschrijven 2000, 2010 en 2020.

"We moesten een persoonlijk gevoel opschrijven uit de categoriën persoonlijk, zakelijk en economie. Hier komt van alles terug van 2010 valse start en 2020 Campo gesloten en zo was er nog veel meer", zegt een andere deelnemer uit de toeristische sector.

Na de pauze werd in de tweede sessie in kleinere groepen van vier personen verder gesproken over doelen van verschillende sectoren en haar behoeftes.

Pleij is niet alleen negatief. "In de slotsessie werd uiteindelijk gesproken over wat je als sector wilt bereiken en hoe je dat wilt bereiken." Een andere deelnemer uit de horeca: "In de slotsessie ging het over hoe je het voor je ziet om de boel weer te openen om een volgende lockdown te voorkomen. Vrijdag dienen de aanwezigen dit aan het crisisteam te presenteren."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram