maandag 27 september 2021 16:13
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
10 mei 2021

Voor 444 havo- en 149 vwo-leerlingen op Curaçao was het vandaag zover: de start van het centraal eindexamen. Ze moeten ruim drie weken aan de slag. Op 10 juni horen de leerlingen uiteindelijk of de champagnefles ontkurkt kan worden.

De havo-en vwo-scholieren begonnen vandaag met het vak Nederlands. Voor de 1.310 vsbo-leerlingen is de eerste examendag pas woensdag.

In totaal 1.903 leerlingen op 18 Curaçaose scholen doen dit jaar eindexamen. Verreweg de grootste groep kandidaten op het vsbo; in totaal 14 scholen. Op het vsbo doen de meeste leerlingen de richting TKL (Theoretisch Kadergerichte Leerweg): 562 leerlingen. Dit aantal is fors minder dan in 2019. Vanwege de coronapandemie vond in 2020 geen centraal eindexamen plaats.

Ook bij het aantal havo-kandidaten dat dit jaar eindexamen doet op Curaçao is een flinke daling te zien: 444 ten opzichte van 560 in 2019. En ook voor vwo zijn er 100 kandidaten minder dan de vorige keer. Het havo-examen wordt dit jaar op 7 Curaçaose scholen gedaan en het examen op vwo-niveau op 6 scholen. Voor het vsbo is het laatste examen op dinsdag 1 juni. Havo en vwo-leerlingen kunnen na maandag 31 mei weer ontspannen ademhalen.

Mits ze geen herexamen moeten doen. Dat moeten ze in de periode van 14 tot 25 juni weer aan de slag (tweede tijdvak). Het derde tijdvak is dit jaar eerder dan normaal: van 5 tot 9 juli. Op 10 juni horen de leerlingen uitiendelijk op school de uitslag. De herexamenkandidaten moeten wachten tot 2 of 15 juli.

De toetsing en examinering is dit jaar iets anders vanwege de coronapandemie. In hoofdlijnen gaat het om: minder centrale examens voor het vsbo, extra herkansing en het niet laten meetellen van 1 niet-kernvak bij havo/vwo en aanpassing van de norm indien nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram