dinsdag 5 juli 2022 20:04
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
10 mei 2021

Chata-directeur Seferina-Rojas gaat er vanuit dat Curaçao vanaf 15 mei weer code geel krijgt. Nederlanders kunnen dan weer met een gerust hart op vakantie naar Curaçao. Grote vraag is of Curaçao voldoende kan bieden met de huidige coronamaatregelen.

Nadat Chata vorige week al liet weten ontevreden te zijn over de uitkomsten van de persconferentie, liet de hospitalityvereniging dit weekend opnieuw van zich horen. Het Antilliaans Dagblad citeert Seferina-Rojas die zegt ‘opnieuw teleurgesteld’ te zijn.

“Toeristen kunnen leven met een avondklok en een PCR-test. Maar nu kun je nog steeds niet naar het strand of een privétour maken met een boot of bus. Dat is echt dodelijk voor het toerisme.”

Elke  Curaçaonaar verheugt zich op de afschaffing van de plachi di dia morgen. Maar volgens hospitality- en toerismevereniging Chata is dit dus niet voldoende om de toeristen terug te krijgen naar het eiland.

Een reiziger moet bijvoorbeeld op dit moment nog steeds in totaal drie coronatesten doen. Wat Seferina-Rojas betreft moet de sneltest zo snel mogelijk worden afgeschaft. “Die is niet te verkopen aan toeristen. Die kiezen dan liever voor een bestemming met twee of minder testen, maar zeker niet drie.”

Het wachten is nu op het Nederlandse kabinet. Op dit moment heeft Curaçao nog code oranje, waarbij de overheid dringend adviseert alleen te reizen als het strikt noodzakelijk is. Naar verwachting zal het kabinet morgen de nieuwe reisadviezen bekendmaken. “We verwachten dat Curaçao code geel krijgt”, aldus de Chata-directeur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram