woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Zowel op Moederdag als op de viering van het einde van de vastenperiode aanstaande donderdag moeten de Surinamers thuis blijven. Ook op de andere komende nationale feestdagen zal het land in lockdown gaan.

Het aantal besmettingen in Suriname daalt nog steeds niet voldoende, gaf minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin als verklaring gisteravond tijdens een digitale persconferentie.

Ramadhin kondigde daarnaast aan dat er maandag weer een partij van bijna 29.000 AstraZeneca-vaccins het land binnenkomt. Ook in juni wordt zo’n zending verwacht. Hij hoopt dat dit nieuws over voldoende vaccins ervoor zorgt dat meer mensen zich zullen laten prikken. In Suriname zijn op dit moment ruim 45.000 mensen gevaccineerd, zo’n 10 procent van het totale aantal mensen dat ingeënt moet worden.

De minister zei blij te zijn met het nieuws dat het Chinese vaccin Sinopharm vrijdag door Wereldgezondheidsorganisatie WHO is goedgekeurd. Hij zal zeker nagaan welke mogelijkheden er zijn om het Chinese vaccin in Suriname toe te passen.