maandag 27 september 2021 16:09
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
9 mei 2021

Vakantiegangers die hopen deze zomer in Europa vrij te kunnen reizen met een coronacertificaat, moeten waarschijnlijk wachten tot augustus. Sommige EU-landen zijn volgens premier Rutte mogelijk pas in augustus klaar om reizigers toe te laten met de zogenoemde coronapas.

Dat zei de Nederlandse premier na afloop van de 'sociale EU-top' in Portugal dit weekend, die hij digitaal bijwoonde.

Met het coronacertificaat kunnen reizigers straks bewijzen dat ze zijn ingeënt, negatief zijn getest of recent een besmetting hebben doorgemaakt en daardoor zijn beschermd. Daardoor moeten landen, met het zomerseizoen voor de deur, weer veilig toeristen en andere reizigers kunnen ontvangen.

Nederland wil er zelf eind juni of begin juli al mee beginnen, maar demissionair premier Mark Rutte sluit niet uit dat andere lidstaten veel meer tijd nemen. De EU-landen moeten het nog eens worden over de regels voor de QR-code waarmee reizigers straks kunnen aantonen dat ze het coronavirus niet met zich meedragen. Als dat volgens plan lukt, worden die regels 21 juni van kracht. De lidstaten hebben in dat geval nog zes weken de tijd om ze in te voeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram