woensdag 6 juli 2022 22:04
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 mei 2021

Curaçao en Nederland hebben vrijdag 30 april overeenstemming bereikt over de concrete inhoud en doelen van de tweede Uitvoeringsagenda. Dat maakt de Curaçaose regering vandaag bekend.

"Hiermee is weer een belangrijke stap gezet in de richting van het doorvoeren van noodzakelijke hervormingen, gericht op het versterken van de rechtsstaat op Curaçao en het verbeteren van onder andere het financieel en sociaal-economisch beheer, dat op fiscaal gebied en dat van zorg en onderwijs", aldus de regering in een verklaring.

Tijdens een virtuele ontmoeting tussen premier Rhuggenaath en staatssecretaris Knops is de tweede uitvoeringsagenda geformaliseerd. 

De tweede Uitvoeringsagenda omvat volgens de regering de voortzetting van verschillende activiteiten en projecten die naar voren kwamen in de eerste uitvoeringsagenda, die bijdragen aan de ontwikkeling van een weerbaardere en veerkrachtigere  economie en gemeenschap.

"Dus een economie en gemeenschap die veel beter in staat zijn om met crises, nieuwe kansen, en perspectief voor de bevolking en bedrijven om te gaan. Op basis van de ervaringen bij het uitvoeren van de eerste uitvoeringsagenda in het eerste kwartaal van 2021, zijn aanpassingen doorgevoerd en nieuwe of aanvullende acties en werkprocedures bepaald voor het volgende kwartaal", stelt de regering.

Dit proces zal elk kwartaal plaatsvinden, waarbij het voortdurend gerelateerd zal worden aan de besluitvorming van de Rijksministerraad voor meer liquiditeitssteun in het kader van de  de COVID-19-crisis. 

Rhuggenaath is tevreden met het proces dat Curaçao en Nederland tot nu toe hebben doorlopen. "Het is nu meer dan ooit belangrijk om kordate en concrete stappen te blijven zetten in de uitvoering van het hervormingspakket, dat essentieel is om de sociaal-economische crisis waarin ons land verkeert te boven te komen en perspectief te creëren voor duurzame groei. De voortzetting van de implementatie van deze tweede uitvoeringsagenda is een belangrijke stap om dit te bereiken", aldus de premier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram