woensdag 6 juli 2022 22:20
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
6 mei 2021

De vaccinaties door de mobiele prikteams in de wijk zijn even on hold gezet tot volgend weekend. Het team wil de komende anderhalve week eerst gerichter en uitgebreider voorlichting gaan geven aan de buurten. In de hoop dat de aantallen omhoog gaan.

Dat meldt medisch coördinator van de vaccinatiecampagne op Curaçao Jerry Semper aan NU.cw.

Gisteren heeft het team van Bibando den Bario de eerste resultaten van het mobiele vaccinatietraject geëvalueerd en de cijfers vallen wat tegen. Per buurt laten gemiddeld 75 mensen zich inenten. In de ene wijk 100, maar in de andere wijk slechts 50.

“We gaan daarom iets uitgebreider en meer customized voorlichting geven aan de bario's waar we binnenkort heen gaan. Om eerst te proberen nog meer mensen te overtuigen. Als we dan daarna in die 4 à 5 bario’s gaan vaccineren, gaan we weer evalueren: kijken of de aantallen omhoog zijn gaan”, licht Semper toe.

Want, ondanks dat het team blij is met elke prik in de arm, moet er op een gegeven moment wel gekeken worden of alle tijd, moeite, kosten en effort van het personeel wel voldoende opweegt tegen wat je aan extra gevaccineerden krijgt, zo beseft het team zich. “Vandaar dat we even 10 à 11 dagen nemen om eerst gerichter en uitgebreider te communiceren met de bario’s, om te kijken of we het aantal prikken wat kunnen verhogen”, aldus Semper. “Laten het er 300 à 400 worden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram