maandag 5 december 2022 03:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
6 mei 2021

Misschien komen er toch eerder dan 17 mei een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen. Premier Rhuggenaath zei vanmorgen op Paradise FM dat de overheid op dit moment gesprekken voert met onder meer de sportscholen en de bouwsector.

Diverse sectoren hadden afgelopen maandag op de persconferentie gehoopt op meer versoepelingen. Maar Rhuggenaath gaf toen aan dat er nog voorzichtig moet worden afgeschaald en dat het kabinet op 17 mei weer gaat bekijken of er meer mogelijk is.

“Als er te veel maatregelen tegelijk worden losgelaten, kan dat mogelijk weer leiden tot een nieuwe besmettingsgolf”, herhaalde de premier vanmorgen in de uitzending van Paradise FM. Tijdens de persconferentie afgelopen maandag zinspeelde Rhuggenaath al op meer versoepelingen voor 17 mei.

Hij wees in het interview op de situatie in het ziekenhuis. Versoepelingen vergroten volgens Rhuggenaath de kans op een toename van het aantal coronapatiënten in het CMC. Op dit moment liggen daar nog 41 coronapatiënten, van wie 25 op de intensive care.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram