maandag 27 september 2021 16:28
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
5 mei 2021

Open de sportschool!”, zo luidt de oproep van een groep van 18 Curaçaose sportschooleigenaren in een brief aan het kabinet. De groep voelt zich in de steek gelaten door de overheid en waarschuwt dat het voortbestaan van de scholen op het spel staat.

Op initiatief van Ivan de Windt van 5 triple 9 Fitness kwam een aantal sportschooleigenaren na de persconferentie van afgelopen maandag via Zoom bij elkaar omdat ‘gezamenlijk alarm te slaan’.

“Voordat het te laat is”, zo schrijven de eigenaren. Tijdens de persconferentie bleek dat de sportscholen, ondanks de reeks nieuwe versoepelingen, nog steeds de deuren gesloten moeten houden. Maar het voortbestaan van de scholen, en daarmee de vele banen, staat op het spel, waarschuwt de groep . “We moeten snel in volledige capaciteit kunnen draaien, om ons voortbestaan te garanderen”, zegt een van de eigenaren.

De sportscholen zijn ervan overtuigd dat zij op een veilige en verantwoorde manier weer open kunnen. Ze geven aan dat praktisch alle nodige maatregelen al in acht zijn genomen. De groep wil daarom om tafel met de overheid en heeft daarvoor een officiële brief aan de overheid gestuurd. Initiatiefnemer De Windt wil uiteindelijk een spraakorgaan vormen dat de belangen van alle sportscholen behartigt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram