zondag 3 juli 2022 23:23
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 mei 2021

Er wordt door de mobiele vaccinatieteams in de wijken hard gewerkt voor elke prik. Per locatie worden er gemiddeld zo’n honderd prikken per dag gegeven, zegt Jerry Semper, medisch leider van het vaccinatieprogramma, tegenover NU.cw.

Afgelopen zondag ging het project van de mobiele vaccinatieteams officieel van start in de wijk Steenrijk. In de vaccinatiebus kunnen de bewoners zich zonder afspraak laten prikken.

Op alle locaties zijn steeds huisartsen aanwezig om een oogje in het zeil te houden. Maar ook om informatie te geven en om alle vragen te beantwoorden. Semper, zelf ook huisarts, geeft aan dat het erg belangrijk is dat de artsen er zijn, ‘niet alleen om te obeserveren maar ook om voorlichting te geven’. “Veel mensen - ongeveer één op de vier - komen naar de bus om ter plekke informatie te krijgen. En ze stellen allemaal goede vragen voor ze uiteindelijk de prik willen.”

Nu een halve week verder worden er gemiddeld 100 prikken per dag gegeven per locatie. Vandaag wordt er door het team geëvalueerd, dan is er meer bekend over de resultaten, maar het team is erg blij met de honderd. Semper had ‘gehoopt op het driedubbele’, maar hij beseft dat dat wellicht nog te optimistisch is.

Het is nu echt zweten voor elke extra prik, zegt Semper. En elke prik telt. In de afgelopen dagen liep het aantal registraties maar mondjesmaat op. Gisteren hadden in totaal 78.734 mensen zich geregistreerd, slechts 355 personen meer dan de dag ervoor.

De vaccinatiebus staat vandaag tot 16.00 uur bij de kerk in Tera Kòrá.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram