zondag 16 januari 2022 18:26
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
4 mei 2021

Luigi Faneyte, voormalig politiek leider van Kumun, gaat de strijd voor zijn visie op Curaçao voortzetten. Hij wil een nieuwe beweging opzetten en wellicht een doorstart naar een politieke partij. Zijn pleidooi is onveranderd: integratie met Nederland.   

Bij de Statenverkiezingen van 19 maart was Faneyte nog lijsttrekker van Kumun. Het lukte hem toen echter niet een zetel te behalen. Kort daarna brak hij met de partij, maar hij beloofde op welke manier dan ook te blijven strijden voor zijn ideeën.

Faneyte gaat nu inventariseren of er op het eiland genoeg belangstelling is voor een nieuwe beweging die zijn gedachtengoed voorstaat: integratie met Nederland en nauwere banden met de Europese Unie.

Volgens Faneyte is hij de afgelopen tijd door diverse ondernemers, investeerders en bezorgde burgers benaderd. “Net als ik zien zij Nederlandse hulp als de enige oplossing voor de problemen waarmee wij op dit moment geconfronteerd worden.”

Mocht er genoeg animo zijn, ziet Faneyte mogelijkheden voor een nieuwe politieke partij. Hij roept op sociale media iedereen met hetzelfde gedachtegoed op om zijn informatie- en bewustwordingscampagne ‘geheel vrijblijvend en zonder tegenprestaties’ te steunen.

One comment on “​Faneyte wil nieuwe beweging beginnen”

  1. Ik ben bang dat je gelijk hebt. Zonder geld uit Nederland, met deze pandemie gaan we het heel moeilijk krijgen. Ik ben echter bang dat Nederland als tegenprestatie, een wel heel dikke vinger in de pap wil hebben. En dat zonder belemmering het eiland in rap tempo verhollandst. Nu stoor ik me al aan mijn landgenoten, die het eiland als niets anders zien als hún strand, met hún strandtenten en restaurants. Als een olifant in de porseleinkast.
    Na lange tijd verstaan ze nog niet 1 woordje papiaments of spaans. (Omgekeerd vind ik het ook raar dat bijna niets hier in het nederlands verklaard wordt, naast het belastingformulier.....heb je in Wallonië ook, daar praat iedereen ineens goed nederlands als er ergens afgerekend moet worden hahaha)
    We moeten leren op eigen benen te staan, maar dat moet er wel het 1 en ander op de schop....het is hier veel te duur....te duur om in te voeren, te duur om te ondernemen, te duur om gewoon te leven. Enz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram