vrijdag 30 juli 2021 12:45
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
3 mei 2021

Het aantal reizigers dat de Curaçaose luchthaven aandeed is in het eerste kwartaal van 2021 flink teruggelopen. Curaçao Airport Partners (CAP) was vooraf nog ‘voorzichtig optimistisch’, maar kwam bedrogen uit.

In januari zag luchthavenbeheerder CAP een daling van maar liefst 42 procent van het passasiersverkeer, in vergelijking met de laatste maand van 2020. In februari was er een kleine opleving van 2 procent. Maar het kwartaal eindigde in maart met nog eens een daling van 28 procent.

“Het besef dat het eerste semester van 2021 een uitdaging zou zijn, verbleekt in vergelijking met de moeilijke positie waarin we ons bevinden. De Britse variant van het virus is op een venijnige manier het eiland binnengekomen”, zo schrijft CAP in een bericht aan de pers.

Het waren vooral reizigers uit Europa (57 procent) die Hato deze eerste drie maanden het benodigde vliegverkeer gaven. De VS zorgde voor 12 procent van het totaal. Zuid-Amerika liet volgens de luchthavenbeheerder een zwak en trager herstel zien dan voorspeld. De meeste Zuid-Amerikaanse landen waren gesloten voor internationaal passagiersverkeer.

Het vliegverkeer tussen de eilanden binnen het Koninkrijk was goed voor 25 procent van het totaal in het eerste kwartaal. Het jaar begon met een daling van 32 procent,  een stijging van 43 procent in februari, maar vervolgens weer een daling van 8 procent de maand erop.

Er is optimisme over een stijgende vraag naar vliegreizen in de tweede helft van 2021. “We zien herstel in het tweede semester, niet alleen vanwege de vaccinatie-inspanningen over de hele wereld, maar vooral vanwege het vaccinatieprogramma op Curaçao, dat maakt dat het eiland een veilige bestemming wordt. Veiligheid op het gebied van gezondheid zal reisbeslissingen beïnvloeden en we zijn erg hoopvol dat de toeristenindustrie tegen het einde van het jaar zal floreren”, aldus Paulo Mazzali, een van de ceo’s van CAP.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram