maandag 5 december 2022 07:51
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
3 mei 2021

Een delegatie van het Rode Kruis heeft gouverneur Lucille George-Wout afgelopen vrijdag bijgepraat over de afronding van hun voedselhulpprogramma in het kader van de COVID-19 pandemie.

De delegatie vertelde George-Wout onder meer dat de voedselondersteuning per 1 mei wordt overgenomen door het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW). Dat werd al op 28 april bekendgemaakt. Verder is een financieel overzicht aangeboden.

De overname is een afspraak uit het Covid-voedselhulpprogramma, zoals vastgelegd in het Landspakket. Ook op Aruba en Sint Maarten ligt het voedselhulpproject van het Rode Kruis vanaf deze maand in handen van de lokale overheid.

De taak van het Rode Kruis was tijdelijke noodhulp te bieden. Het kon daarom geen permanent vangnet zijn voor de behoefte aan noodhulp van een land.

Het Rode Kruis zegt het afgelopen jaar aan bijna 70.000 Curaçaoenaars hulp te hebben geven. Van maart 2020 tot februari dit jaar zijn er in totaal meer dan 135.000 warme maaltijden verstrekt. En met de sociale kaart - de ‘e-Karchi’ - van het Rode Kruis werden bijna 12.000 gezinnen geholpen met het kopen van voedsel.

Beeld: Ministerie van Algemene Zaken
-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram