zondag 3 juli 2022 22:21
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
30 april 2021

De commerciële luchthavens op Saba, Sint Eustatius, Sint Maarten, Bonaire, Curaçao en Aruba gaan nauwer samenwerken. Dat hebben de directeuren van de zes luchthavens besloten tijdens een virtuele bijeenkomst deze week.

De samenwerking is mede tot stand gekomen door de huidige coronacrisis, die een grote impact heeft op het toerisme en daarmee op de luchthavens. Daarnaast wordt tussen de Caribische eilanden van het Koninkrijk al op veel terreinen nauw samengewerkt, bijvoorbeeld door ziekenhuizen. De luchthavens hopen gezamenlijk beter bestand te zijn tegen eventuele nieuwe rampen.

Voor de samenwerking is de 'Dutch Caribbean Cooperation of Airports' (DCCA) opgericht. Het doel van DCCA is de kwaliteit van elke individuele luchthaven te verbeteren. Dat willen ze doen door elkaar bijstand te verlenen wanneer nodig, kennis en expertise te delen en ook door efficiënter informatie uit te wisselen.

Tijdens de ondertekeningsceremonie woensdag hebben de directeuren zichzelf ook tot doel gesteld ervoor te zorgen dat de Caribische regio een koploper wordt in het testen en stimuleren van elektrisch vliegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram