maandag 14 juni 2021 08:19
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
29 april 2021

Gouverneur Lucille George-Wout heeft Chester Peterson gisteren officieel gevraagd om als formateur aan de slag te gaan met de vorming van een nieuw kabinet. Volgens MFK-voorzitter Sithree van Heydoorn is het nieuwe regeerakkoord bijna af en kan het morgen worden ondertekend.

Het nieuwe kabinet zal worden gevormd door Movementu Futuro Kòrsou (MFK) en Partido Nashonal di Pueblo (PNP). De partijen liggen volgens Van Heydoorn op schema. De ondertekening van het regeerakkoord zal hoogstwaarschijnlijk morgen om 15.00 uur plaatsvinden op een locatie ergens op Bandabou, schrijft de Amigoe.

Peterson moet erop toezien dat er in het regeerakkoord aandacht wordt besteed aan de eerder genoemde uitdagingen in de informatieopdracht: armoedebestrijding, herstel van de infrastructuur, criminaliteit, herstel overheidsfinanciën, economische ontwikkeling, verbeteren van de gezondheidszorg en achterstanden in het onderwijs.

Ook heeft George-Wout gevraagd aandacht te besteden aan de manier waarop het nieuwe kabinet van plan is samen te werken binnen het Koninkrijk.

Daarnaast benadrukt de gouverneur dat het nieuw te vormen kabinet moet bestaan 'uit personen die bereid en in staat zijn om op een integere wijze daadkrachtig en evenwichtig uitvoering te geven aan het nog af te ronden regeerakkoord'.

Peterson zal uiterlijk op 19 mei rapporteren over de uitkomst aan de gouverneur. Ook zal hij haar tussentijds op de hoogte houden van de voortgang.

Beeld: Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram