woensdag 6 juli 2022 20:54
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
28 april 2021

Omdat het aantal registraties voor een vaccinatie fors is teruggelopen, wordt er naar nieuwe manieren gezocht om het de mensen gemakkelijker te maken zich te laten inenten. De overheid gaat daarom mobiele vaccinatiecentra inzetten in de wijken.

Een pilot van het programma ‘Bibando den Bario’ is deze week begonnen en de Extra schrijft vandaag dat het project op 2 mei wordt geëvalueerd en eventueel uitgebreid naar meerdere wijken op het eiland.

Het zou gaan om een rondrijdende bus - de ‘Bus di Bakuna’ - die steeds op een centraal punt in de wijk wordt neergezet. Daarnaast kunnen de inwoners van de wijken naar de registratie- en vaccinatielocatie worden gebracht met een kleine shuttlebus.

De overheid hoopt dat op deze manier meer inwoners er alsnog voor kiezen zich te laten inenten zodat de gewenste vaccinatiegraad van 85 procent uiteindelijk gehaald kan worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram