zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Suriname zet in de strijd tegen de verschillende varianten van het coronavirus ruim 300 militairen in. De militairen moeten vooral de grenzen gaan bewaken, zodat bijvoorbeeld Brazilianen met covid het land niet binnenkomen.

Dat maakte Defensieminister Krishna Mathoera begin deze week bekend. Ook de kustwacht en de maritieme autoriteit worden ingezet om de controles te verscherpen.

De militairen gaan de politie, het ministerie van Volksgezondheid en de Surinaamse GGD helpen. Een belangrijke taak is het bewaken van de grens met Frans-Guyana aan de oostkant van Suriname en Guyana in het westen. Het tegenhouden van Brazilianen is niet gemakkelijk omdat het grensgebied in het zuiden groot is en moeilijk begaanbaar.

De instroom van Brazilianen is een lastige kwestie voor de Surinaamse autoriteiten omdat de afgelopen weken is gebleken dat vooral de Braziliaanse coronavariant behoorlijk huishoudt in Suriname.

Het in de gaten houden van al het personenverkeer dat Suriname binnenkomt is volgens de Defensieminister in de praktijk onmogelijk. Om toch zo veel mogelijk grip te krijgen op de stroom vanuit het zuiden, komen er meer controleposten op de wegen naar Paramaribo en andere districten.

Beeld: NOS