vrijdag 23 juli 2021 14:42
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
26 april 2021

De vier agenten die van corruptie worden beschuldigd maar eind vorige maand voorwaardelijk werden vrijgelaten, moeten toch weer de cel in. Woordvoerder van het OM, Roderick Gouverneur, heeft dat bevestigd tegenover het Antilliaans Dagblad.

De agenten worden beschuldigd van onder meer diefstal uit een woning, overtreding van de Opiumwet en misbruik van het ambt van politie. Ze zouden eind vorig jaar een huiszoeking hebben gedaan aan de Daimarieweg zonder dat ze hiervoor toestemming hadden gekregen van de officier van justitie. Ook zouden ze onder andere geld en drugs in beslag hebben genomen zonder dit vervolgens in te leveren bij het bureau.

De agenten werden geschorst en in staat van beschuldiging gesteld. Eind maart besloot de rechter-commissaris echter het viertal voorwaardelijk vrij te laten. Het OM gaf toen direct al aan in hoger beroep te gaan.

Dit beroep kwam afgelopen week voor de rechters van het Hof en het Hof besloot dat de agenten toch weer achter gesloten deuren de zaak moeten afwachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram