dinsdag 30 mei 2023 13:26
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
26 april 2021

Een opvallende trend in de derde Surinaamse coronagolf is dat in verhouding veel kinderen positief testen op corona. Momenteel zijn er 30 gevallen geregistreerd en ligt er zelfs een 16-jarige op de intensive care.

De druk op de Surinaamse ziekenhuizen neemt verontrustend toe. Alle covidafdelingen zijn inmiddels vol. Er zijn nog maar zo'n zestig bedden beschikbaar in de verpleeginstellingen.

Het einde van de coronacrisis in Suriname is dan ook nog niet in zicht. De Manausvariant en de Britse virusvariant hebben het land onveranderd in hun greep. Het aantal positieve gevallen blijft daardoor relatief hoog.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid kondigde gisteren aan dat het land komend weekeinde opnieuw in een lockdown gaat. De scholen blijven voorlopig nog dicht. Als er op korte termijn geen verbetering komt in de situatie, sluit Ramadhin niet uit dat een totale lockdown nodig is om de verspreiding van het virus af te remmen.

Het vaccineren van de bevolking verloopt langzaam. Sinds de campagne eind februari begon zijn nu ruim 36.000 mensen ingeënt. Volgens directeur Rakesh Sukul van het ministerie van Volksgezondheid neemt de belangstelling voor een prik af. Hij hoopt dat de voorlichtingscampagne die komende week begint daar verandering in brengt.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram